Golvvärme el

Golvvärme el

Satsa på golvvärme el om du vill ha sköna golv året runt! Vi på DB-EL AB installerar elektrisk golvvärme och ser till att du får ett värmesystem som är flexibelt och osynligt.

Tack vare vår gedigna yrkeserfarenhet och omfattande kompetens kan vi garantera att du får behaglig golvvärme av hög kvalitet.

Golvvärme
golvvärme

Elektrisk golvvärme

Ett hus kan värmas upp med olika sorters värmesystem och vilket du väljer beror till exempel på byggnaden, tomten samt var i Sverige du bor. Det bästa alternativet för majoriteten av alla villaägare när det gäller val av huvudsaklig värmekälla är värmepumpen som är enkel, klimatsmart och kostnadseffektiv.

Om du vill sänka dina energikostnader så kan det vara smart att installera ett komplement till det primära värmesystemet. Vi på DB-EL AB rekommenderar till exempel att du väljer elektrisk golvvärme eftersom det är ett system som både ger värme till golv och till rummet. Tänk på att det är viktigt att ha välisolerade golv och väggar för att golvvärme el ska fungera på bästa möjliga sätt.

Det finns olika sorters elektrisk golvvärme och man brukar dela upp dem i följande kategorier: golvvärme folie, lågvolt, självreglerande golvvärme och värmekabel. Många väljer att lägga in golvvärme el under klinker i till exempel sina badrum eller kök. Det har dock blivit allt mer populärt att låta en elfirma installera elektrisk golvvärme under till exempel laminat- och parkettgolv.

För- och nackdelar med golvvärme el

Att ha golvvärme el medför naturligtvis både för- och nackdelar. En av fördelarna är att du kan hålla golvet i till exempel badrummet varmt även under sommarhalvåret – det kan du vanligtvis inte med andra värmesystem. Elektrisk golvvärme ger dig även ett fristående system som inte är beroende av ett centralt uppvärmningssystem.

En nackdel med elektrisk golvvärme är att det i jämförelse med vatten- eller luftburen golvvärme generellt sett är något dyrare i drift.

Om du vill ha ett värmesystem som håller länge så är golvvärme el ett utmärkt alternativ. Är golvvärmen korrekt installerad så bör den hålla i minst 30-50 år. Elektrisk golvvärme är med andra ord ett pålitligt val.

golvvärme

Har du några frågor eller önskar en offert, kontakta oss gärna. Vi ser fram emot att hjälpa dig vidare med ditt projekt.