Kontakta Oss

DB-EL AB
Kumla Allé 35
135 53 Tyresö

Dick Börnesson

070-49 716 45

Elfirma Stockholm
Erfaren och mångsida elfirma registrerad hos Elsäkerhetsverket.

Elfirma Stockholm

Om du är i behov av en erfaren och mångsidig elfirma så är DB-EL AB rätt val för dig! Vi har arbetat många år i branschen och kan utföra det mesta som har med elinstallationer samt renovering att göra.

Tveka inte att höra av dig till oss om du undrar över något, vill anlita oss eller om du vill köpa elmaterial av högsta kvalitet. DB-EL AB arbetar i Tyresö och i hela Storstockholm.

Olika sorters elföretag

Alla nya elföretag i Sverige ska registrera sig hos Elsäkerhetsverket och då ange vilken sorts elarbete man tänkt utföra. Registreringen får bara handla om den verksamhet man faktiskt planerar att utföra.

Enligt myndigheten finns det olika sorters elinstallationsarbeten som elföretag kan registrera sig för och dessa har delats in i olika verksamhetstyper: lågspänning, högspänning samt begränsade och särskilda.

  • Lågspänning – bostäder, allmänna och offentliga utrymmen samt bandrift och elnät (lågspänning).
  • Högspänning – elnät, bandrift och övriga anläggningar.
  • Begränsade – maskiner, värme, kyla och ventilation samt hissar, portar och rulltrappor.
  • Särskilda – kabelförläggning.

Vi på DB-EL AB är självfallet registrerade hos Elsäkerhetsverket. Vår registrering omfattar lågspänning, begränsad lågspänning och särskild.

Så känner du dig trygg när du väljer elfirma

Fungerande el är en väldigt betydelsefull del av vår tillvaro och med tanke på teknikutvecklingen så blir den blir allt mer betydelsefull. När du vill ha hjälp med en elinstallation så är det viktigt att du känner dig trygg i ditt val av elfirma.

Om du planerar att anlita ett elföretag så ska det vara registrerat hos Elsäkerhetsverket, såsom vi på DB-EL AB är.

Enligt svensk lagstiftning så måste en elektriker/ett elföretag ha auktorisering av Elsäkerhetsverket för att få utöva sitt yrke. Vilken sorts auktorisering som behövs avgörs av vilken typ av arbeten som ska utföras. Myndigheten ställer krav både på utbildning och erfarenhet innan de auktoriserar en elektriker eller en elfirma.

Försiktighet och kunskap är väldigt viktigt när det gäller elektricitet eftersom den kan vara livsfarlig vid fel hantering. Det finns en del enklare elarbeten som du får göra själv, men bara om du vet hur du ska utföra dem. Du får till exempel byta glödlampor och lamphållare själv, men du får inte utföra elinstallationer i badrum och dusch. Om du är det minsta osäker eller om installationen inte kan kontrolleras korrekt så rekommenderar vi att du anlitar oss på DB-EL AB.

Har du några frågor eller önskar en offert, kontakta oss gärna. Vi ser fram emot att hjälpa dig vidare med ditt projekt där du behöver en elfirma.