Kontakta Oss

DB-EL AB
Kumla Allé 35
135 53 Tyresö

Dick Börnesson

070-49 716 45

Elektriker Stockholm
Elektriker i Stockholm / Storstockholm, självfallet registrerade hos Elsäkerhetsverket.

Elektriker Stockholm

Letar du efter en erfaren och kompetent elektriker? DB-EL AB har en kunnighet som krävs för att kunna erbjuda säkra och professionellt utförda tjänster inom belysning och el. Vårt team av kunniga elektriker finns vid din sida, hela vägen från idé till installation. Vi tar oss an uppdrag inte bara i Stockholm utan hela Storstockholm.

Vad gör en elektriker

Elektriker är hantverkare som huvudsakligen arbetar med installationer och service av elanläggningar. Det finns fyra kategorier inom yrket:

  • Installationselektriker – utför huvudsakligen elinstallationer inom nybyggnation.
  • Serviceelektriker – arbetar med service och mindre utbyggnader av befintliga anläggningar.
  • Industrielektriker – majoriteten arbetar inom industri och på fabriker.
  • Svagströmselektriker/kommunikationselektriker – utför installationer av svagström som till exempel data-, tele-, larm- och passagesystem.

När ett hus ska byggas så väljer många att utföra mycket av arbetet själva. Det finns dock delar av projektet där det behövs en elektriker med behörighet som kan dra och ändra elledningar. Husägaren har ansvaret för att elen är korrekt dragen och det kan bli stora problem om man inte anlitar en kunnig elfirma. Vi på DB-EL AB kan det mesta som har med elinstallation och renovering.

Elsäkerhetslagen reglerar vem som får utföra elinstallationer. Allt arbete som innefattar starkström ska, med få undantag, utföras av en auktoriserad elinstallatör. I Sverige är det Elsäkerhetsverket som utfärdar all auktorisering.

Att anlita en elektriker – vad ska du tänka på?

Elektricitet är en stor del av våra liv vare sig vi tänker på det eller inte. Tillvaron är fylld av funktioner som kräver el för att fungera – allt från belysning till köksutrustning och mycket mer. Vi märker ofta direkt om något inte finns eller har gått sönder. En elektriker behövs oavsett om det bara är en strömbrytare som ska bytas ut eller om du ska bygga om ditt badrum.

När du bestämt dig för att låta en elektriker utföra arbetet åt dig så är det dags att välja en lämplig fackman/elfirma. Det är inte alltid så lätt att veta hur man fattar rätt beslut. Vi på DB-EL AB har samlat några råd som förhoppningsvis kan vara till hjälp:

  • Kontrollera behörigheten – din elektriker måste vara behörig och kunnig. Fråga efter elektrikernas behörighetsnummer och kontrollera det sedan hos Elsäkerhetsverket.
  • Kostnad och avtal – pris för elektriker och hans eller hennes arbete varierar naturligtvis och avgörs av hur stort och svårt arbetet är. En del elektriker begär timpris medan andra har en fast kostnad. Du bör teckna ett tydligt formulerat avtal oavsett!
  • Besiktning och dokumentation – elarbeten ska dokumenteras och besiktigas eftersom det kan vara till hjälp vid eventuella framtida problem eller vid försäljning av bostaden.

Har du några frågor eller önskar en offert, kontakta oss gärna. Vi ser fram emot att hjälpa dig vidare med ditt projekt.